Tarask

25. června 2015 v 20:44 | Fekete Verinen Stjerne |  Zvířata
Tarasci patří mezi největší masožravá vodní zvířata Tevianu. Žijí převážně ve velkých hloubkách, zřídka kdy je spatříte u hladiny, a když se tak stane, něco je sakra špatně. Jsou to věčně hladová zvířata, která jsou pro potravu schopna urazit stovky kilometrů. Živí se všemi zvířaty, která se jim dostanou pod ruku (nebo spíš pod ploutve?), dokonce mají sklony ke kanibalismu. Byť jsou na první pohled silní a děsiví, lov jim dělá mnohdy problémy, protože nemají tak silnou a velkou čelist. Smrtelnější je dokonce i silný náraz jejich mohutného ocasu.
Tato zvířata mohou mít až deset metrů na délku. Barva šupin bývá šedá, až tmavě zelená. Na krku mají široké, velké pláty, prostor mezi nimi je z neznámého důvodu ohnivě oranžový. Pláty na zádech nabývají na výšce a ostrosti. Ohnivě oranžové jsou rovněž jejich oči, vnitřek tlamy a některé mezery mezi abnormálně velkými šupinami. Mají dva páry obrovských ploutví, u kterých jde jasně poznat, že se vyvinuly z končetin suchozemského zvířete. Ocas mají obrovský s velkými, ale poněkud tupými výbežky. Samice mají kratší a silnější ocas než samci, rovněž mají více ploché ploutve.
Tarasci jsou většinou samotáři, přítomnost jiných tarasků dělá jen potíže. Při období páření se však shlukují do větších skupin. Samice si místo páření zapamatují, všechny zde nakladou svá vajíčka. Samce většinou po páření zabijou a sežerou. Pokud se tak nestane, stávají se partnery na celý život, o mláďata se však nestarají.
Nejčastějším zvukem tohoto zvířete je tzv. mumlání. Pomocí mumlání lakají kořist i partnera. Nejsou schopni vydávat hlasité zvuky.
Tarask patří mezi velmi ohrožená mořská zvířata. Jako u většiny tvorů zde převažuje viditelně jižní typ:
Jižní typ: 96%
Severní typ: 4%
 


Komentáře

1 Lea Lea | 26. června 2015 v 12:40 | Reagovat

Ten Sever je nějak zpustlý, ne? :D
Super potvůrka a dík za radu. Až uvidím Taraska na hladině moře, něco bude hodně, hodně špatně! xD

2 Fekete Verinen Stjerne Fekete Verinen Stjerne | 26. června 2015 v 14:35 | Reagovat

[1]: Jo, je fakt že zvířat severního typu je míň a míň:-( Ale to neznamená,  že jižňáci jsou jen na jihu a severáci na severu :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


Flag Counter


Stats


Map