Nara

7. července 2015 v 17:09 | Fekete Verinen Stjerne |  Zvířata
Nara patří mezi nejznámější masožravce vyskytující se na Mandalu a vzácně v Sandánii. Původní druh, narma obrovská, se vyskytoval však v Einranu. Narmu obrovskou vytlačil přibývající počet silnějších einranusů velkých.
Nary jsou velmi velké, většinou dosahují výšky k pasu průměrného člověka. Oba typy zvířat žijí hlavně ve smečkách, samotáři se dožívají nižšího věku. Ve smečkách je výrazné omezování jedinců vzácností.
Nara obecná má mnoho poddruhů, které se liší hlavně vzhledově. Například horské nary jsou menší a hbitější, bažinné nary mají šupiny po svém předku, narmě obrovské. Poddruhy se vzájemně mohou křížit.
Nary mají obecně kratký čumák, ostré zuby, poměrně velké oči a středně velké uši (proto je spíš kreslím v kočičím stylu, páč je to lehčí!). Všechny smysly jsou pro ně velmi důležité, nespoléhají jen na jeden. Jakákoli smyslová vada je pro ně utrpením.
Rovněž mají hřívu, byť prodloužená srst v oblasti hlavy připomíná spíše lidské vlasy. Hříva může mít jakoukoli délku a barvu, v dospělosti roste většinou pomalu. Také mají na zádech zvláštní výrůstky, které spojuje tlustá blána vždy jiné barvy. Výrůstky mají skoro vždy stejnou barvu jako hříva. Pravděpodobně slouží jižním typům k námluvám.
Některé nary mají na bocích těla, někde v oblasti žeber, spíše uprostřed, tři kamínky. Kamínky mají většinou stejnou barvu jako blány. Kvůli oněm kamenům bývaly nary loveny lidmi. Dnes je to vzácnost.
Tato zvířata jsou z vysokého procenta obdařena magickou silou. Mohou mít jakoukoli magii, žádná není vyloženě typická. Velmi často ji používají, což z nich dělá nebezpečnou zvěř. Bez magie se většina nar cítí bezmocně.
Nary se v přírodě dožívají až třiceti let, pohlavně dospívají kolem tří let. V zajetí a dobrých podmínkách se může dožít více. Mnoho jedinců žije s lidmi jak mazlíčkovským způsobem, tak tím bojovým. Jsou to nejtypičtější bojová zvířata v Sandánii. Dokonce lze "ochočit" i severní typ tohoto zvířete.
Období páření jižních nar bývá rušné. Samci se snaží zaujmout samičku svou silou, magií, vzhledem, ale i hlasovým projevem. Boje samců nejedenkrát končí smrtí. Samice může porodit bez velké pravděpodobnosti smrti až pět mláďat. Rodí většinou však jen dvě. Mláďata jsou po porodu slepá a bezbranná, však rychle vyrostou do velikosti, ve které se mohou alespoň trochu bránit. Pak je růst opět pomalý.
Severní nary si mohou partnera nalézt kdykoli v roce, většinou spolu vydrží i několik let. Stejně jako u lidí, ne vždy partnerství severních nar končí vychováváním mláďat.

Severní typ: 80%
Jižní typ: 20%


Táák, tady je pár pictů, samosebou kočičím stylem, hhh


(K tomu culíku: je to člověk proměněnej v naru, takže se nedivte)

Dee by FeketeVerinenStjerne






 


Komentáře

1 Lea Lea | 7. července 2015 v 23:51 | Reagovat

Jé, nary jsou tyhle! :D Nevím poč ale mám tyhle stvoření strašně ráda C:

2 Fekete Verinen Stjerne Fekete Verinen Stjerne | 8. července 2015 v 0:21 | Reagovat

[1]: Já taky

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


Flag Counter


Stats


Map